Eerste resultaten D1-D2 beschikbaar

Na de start van het Gamebrics project in september 2021 is er direct gewerkt aan de eerste essentiële stappen van het project. Deze stappen omvatten onder meer het functioneel ontwerp van de “Gamebrics Author” (D1) en een rubriek voor analytische vaardigheden die afgebeeld is op game activiteiten van bestaande serious games (D2).

D1, ofwel Deliverable 1 beschrijft een eerste versie van het functioneel ontwerp van de Gamebrics Author, een invoertool voor het toevoegen en integreren van analytische rubrieken binnen de gameplay van serious games. Dit functionele ontwerp vormt een input voor de technische realisatie van de Gamebrics Author, die later in het project plaatsvindt.

Deliverable 2 bevat de eerste versie van een rubriek gerelateerd aan analytische vaardigheden en de afbeelding (ofwel ‘mapping’) van game activiteiten op deze rubriek. Deze mapping is gedaan voor de bestaande games Junior Scientist (bij faculteit Psychologie, Open Universiteit) en Kastanjehoeve (bij faculteit Management & Organisatie, Open Universiteit), in samenwerking met inhoudsdeskundigen van de desbetreffende faculteiten.

Beide deliverables zijn nu beschikbaar via de Documenten-pagina van deze website.