Onderwijsproduct 2023: Gamebrics!

Op 30 november 2023 is tijdens de Dag van het Onderwijs van de Open universiteit de prijs uitgereikt voor het beste Onderwijsproduct van 2023: Gamebrics!

De jurering vond plaats aan de hand van de volgende criteria: 1) aansluiting op activerend onderwijs; 2) gemak van gebruik en/of implementatie; 3) het product heeft een belangrijke problematiek opgelost en 4) de mate van originaliteit of innovatiekracht.
Uit alle voordrachten heeft de vakjury uiteindelijk een drietal producten genomineerd: ART: Augmented Reality Tutor, Gamebrics, en De Rechtswinkel. Reden voor deze nominaties is het innovatieve karakter en de originaliteit van de producten en de wijze waarop ze alle drie een brug slaan tussen de theorie en de praktijk, elk op hun eigen manier. Zo dragen ze bij aan het belang van activering als onderdeel van activerend onderwijs. Vertegenwoordigers van de drie genomineerde producten (zie foto) gaven een enthousiaste pitch waarin zijn hun product in de etalage zetten.

Maar uiteindelijk kan er maar een de winnaar zijn en dat werd Gamebrics! Dit product is ingediend door de faculteit Onderwijswetenschappen maar is tot stand gekomen in samenwerking met de faculteiten Managementwetenschappen en Psychologie en het Expertisecentrum Onderwijs ECO. Volgens het jury-rapport is ‘Gamebrics verkozen tot OU Onderwijsproduct van het Jaar 2023, vanwege het voldoen aan alle gestelde criteria én de bewezen implementatie’. Het is echt ‘een mooi product’ geworden. Met deze prijs wordt een mooie kroon op dit recent en succesvol afgeronde project gezet!

Onderwijsproduct van het jaar 2023